Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2018. 22:50 >> 22:22
3

PROTESTI U BEOGRADU

Bez incidenata, traže smjenu Stefanovića

Četvrti protest "Jedan od pet miliona" završen je večeras na Trgu Slavija u Beogradu bez incidenata i uz zahtjev učesnika za ostavkom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a sljedeće okupljanje najavljeno je za subotu, 5. januar.

Jedan od organizatora protesta glumac Branislav Trifunović rekao je da ministar Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku jer ne radi svoj posao i omalovažava narod.

"Umjesto što sa slike broji koliko ima nas koji protestujemo bolje bi mu bilo da prebroji koliko ima ubistava i da počne da radi svoj posao", rekao je Trifunović, zatraživši Stefanovićevu ostavku.

Organizatori protesta ponovili su i ostale zahtjeve istaknute tokom prethodna tri protesta - pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izvještavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, kao i pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ubistva predsjednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca pokušaja ubistva lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića i novinara Milana Jovanovića.

"Dokle god nam to ne ispune okupljaćemo se svake subote u sve većem i većem broju", poručila je jedna od organizatora protesta Jelena Anasonović na kraju večerašnjeg protesta.

Branislav Trifunović je na početku skupa na platou ispred Filozofskog fakuletat gdje su održani govori rekao da su protesti građanski i da ih je na proteste pozvao Vučić svojim ponašanjem i postupcima.

On je kazao i da pružaju podršku protestima u Banjaluci "Pravda za Davida".

Novinar Srđan Škoro rekao je da je u Srbiji bilo "svakakvih vlasti, ali ovolikih lažova i ovakvih lopova nikada nije bilo".

On se osvrnuo na obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će saslušati građane koji protestuju.

"Obećao si da ćeš saslušati narod, pozvao ga narod da dođe ovdje, ali ja ga ovdje ne vidim. On ne može da se vidi tamo gdje su čestiti ljudi i pristojna Srbija", rekao je Škoro i nazvao je Vučića "kukavicom".

On je kazao da Vučić ne smije sa političkim protivnicima da izađe na TV duel i da samo razgovara na televiziji sa "Barbarama".

"Razbili su sve institucije svoje zemlje i na čelo doveli Barbare, a od države napravili rijaliti", rekao je Škoro i dodao: "Moliće za milost uskoro, ali milosti za njega i njegove kabadahije neće biti".

Predsjednik Mjesne zajednice Rakita Desimir Stojanov pozvao je Vučića da ukine zakon koji omogućava izgradnju minihidroelektrana koje narušavaju eko sistem.

"Mi u Rakiti samo branimo svoje rijeke i zbog toga dobijamo batine", rekao je Stojanov i zahvalio na mogućnosti da govori na protestu u Beogradu i kaže građanima "njihovu muku".

Poslije održanih govora više hiljada građana krenulo je u protestnu šetnju Vasinom ulicom, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija. Te ulice bile su zatvorene za saobraćaj za vrijeme protesta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније