Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

06. 04. 2024. 11:59 >> 11:59

ANA BRNABIĆ

"Nastaviću da insistiram na dijalogu sa opozicijom, ali mi nije jasno šta oni traže"

Predsjednica Skupštine Srbije i potpredsjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić je rekla danas da će nastaviti da insistira na dijalogu sa opozicijom, ali da joj nije jasno šta "oni tačno traže".

Brnabić je na televiziji Prva rekla da je bila iznenađena zato što je opozicija insistirala da se svi lokalni izbori održe istog dana i da joj niko od njih nije dao da vidi nacrt leks specijalisa koji su pominjali.

"Oni će bojkotovati izbore koje su oni tražili. Ovi izbori su posljedica njihovog insistiranja da se izbori održe. Izborni uslovi su bolji nego što su bili u momentu kad su oni tražili glasanje", izjavila je Brnabić.

Po njenim riječima, jedini problem na kom opozicija sada insistira je "datum održavanja lokalnih izbora".

"Mi smo predložili da zakažemo sve ostale lokalne izbore, osim beogradskih, za datum koji oni žele, ali oni su rekli ne", kazala je predsjednica Skupštine.

Razgovori vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova kroz primjenu preporuka ODIHR prekinuti su u srijedu jer vlast nije prihvatila jedan od tri zahtjeva opozicije - da svi predstojeći lokalni izbori budu održani u istom danu. Zahtjev za objedinjavanje lokalnih izbora opozicija je iznijela jer, kako su naveli, sumnjaju da će vlast u Beograd doseljavati fiktivne glasače.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније