Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 07:39 >> 07:11
3

GREŠKA U NAZIVU

Foks njuz Srbiju prekrstio u "Serkosovobiju"

Sajt Foks njuz u tekstu u kome piše da se američki predsjednik zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, Srbiju je nazvao - Serkosovobijom.

U tekstu novinarke Holi Mekej navodi se da administracija predsjednika Donalda Trampa želi da zabilježi još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere "Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Bijeloj kući".

"Dugogodišnji problemi između Kosova i SERKOSOVOBIJE nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob", navela je Mekejova, prenijeli su beogradski mediji. 

Ona u teksu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsjednik Hašim Tači nedavno putovao u Njemačku gdje se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija. 

Izvor Foks njuza ocjenjuje da je Tramp otvorio put objema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum.

"Ako se obje strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu", napisala je ona. 


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније