Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

02. 02. 2019. 06:56 >> 06:33
23

DNEVNI RED

VOA: Spor u Savjetu bezbjednosti zbog Kosova

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) nije uspio da konsenzusom usvoji dnevni red za februar, javlja Glas Amerike (VOA).

Glas Amerike navodi da je uzrok spor o tome da li treba nastaviti do sada ustaljenu praksu tromjesečnih debata o izvještajima generalnog sekretara o misiji UNMIK-a na Kosovu.

Kako prenosi VOA, SAD su bile protiv nastavljanja te prakse, uz podršku pet zemalja članica Evropske unije, dok se Rusija založila za tromjesečne sastanke kao do sada. 

Ambasador Ekvatorijalne Gvineje, predsjedavajući SB za februar, izjavio je da je Sajvet bezbjednosti odlučan da pregovorima dođe do rješenja. 

"Savjet bezbjednosti je odlučan da pregovorima dođe do rješenja. Naši politički koordinatori će narednih nekoliko dana pokušati da pronadu rješenje, da bi se izbjeglo odugovlačenje situacije do 7. februara. Ako do tada ne bude dogovora, biće održano proceduralno glasanje i biće donijeta odluka", rekao je Anatolio Ndong Mba. 

Kosovo je, dodao je, na programu rada za ovaj mjesec, zato što je tako predviđeno kalendarom i vrijeme je za tromjesečnu debatu o UNMIK-u. 


Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније