Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 02. 2019. 20:40   >>  20:09 16

TRAMP PORUČIO

Obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa

Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju i građanima Kosova 11. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti i naveo da je za SAD obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa i sveobuhvatnog rješenja, saopštio je kabinet kosovskog predsjednika.

 

"Najznačajnije je da Kosovo i Srbija normalizuju odnose, što je suštinski za zapadnoevropsku integraciju Kosova. Mi obostrano priznanje vidimo kao osnov normalnih odnosa i za bilo kakvo sveobuhvatno rješenje", stoji u pismu Trampa.

Tramp je u pismu naveo da će SAD ostati partner svih onih koji dijele vrijednosti demokratije, vladavine zakona i unapređenja ekonomskih i trgovinskih mogućnosti.

"SAD ostaju partner svih onih koji dijele te vrijednosti i koji su spremni da izvršavaju teške zadatke potrebne za sadašnje i buduće uspjehe Kosova", naveo je Tramp.

Američki predsjednik je naveo da su snažni bilateralni odnosi zasnovani na zajedničkoj viziji stabilnog, sigurnog i bogatog Kosova i Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније