Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

21. 03. 2019. 08:17 >> 08:45
1

POLICIJA

Tarant boravio u Sloveniji i Austriji

Australijanac Brenton Tarant, koji je osumnjičen za napad na dvije džamije na Novom Zelandu i ubistvo 50 ljudi, boravio je u Sloveniji u Austriiji.

Kako je saopštila slovenačka policija Tarant je u Sloveniji boravio 2016. godine.

Tarant je sredinom aprila te godine u Sloveniju doputovao avionom iz Istanbula, te je zabilježen njegov dolazak na aerodrom Brnik, objavila je Uprava slovenačke policije, ali drugi podaci o njegovom kretanju u Sloveniji i koliko se u njoj zadržao za sada nijesu poznati, prenijela je Hina.

Kako pojašnjavaju u policiji, nemaju podataka da li je Tarant boravio u nekom od slovenačkih hotela ili prenoćišta i koliko se u Sloveniji zadržao, budući da u skladu sa zakonom o prijavi prebivališta stanodavci nijesu dužni čuvati podatke od prije nekoliko godina.

Vrše se istrage kako bi se provjerile druge mogućnosti utvrđivanja njegovog boravka, kao što su moguće unajmljivanje automobila, ali to do sada nije urodilo plodom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je napadač na džamije na Novom Zelandu, boravio i u Austriji. 

"Prvi rezultat istrage koja je u toku potvrđuje da je atentator iz Krajstčerča boravio u Austriji", kazao je portparol Ministarstva Kristof Pelcel.

On je ukazao da nema još potvrda o datumu boravka u Austriji, ali mađarske vlasti su objavile da je Australijanac 26. novembra 2018. vozom iz Rumunije došao u Budimpeštu odakle je samo par sati kasnije otputovao u Austriju.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Standard", on je boravio u Austriji čak dva puta.

Na fejsbuk profilu, koji je sada ugašen, nalazile su se njegove fotografije iz Beča, Koruške, Salcburga i Insbruka.

Veze sa Austrijom atentatora iz Krajstčerča biće, kako je najavio predsjednik odbora za unutrašnja pitanja Vernera Amona, tema u parlamentu krajem marta.

Odmah nakon atentata austrijski mediji objavili su informacije o putovanju atentatora po zemljama Balkana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније