Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2019. 20:55 >> 20:52
18

PREDSJEDNICA HRVATSKE

"Oluja" spasila BiH, susjed da ne zaboravi

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je vojno-policijska operacija "Oluja" iz 1995. godine spasila Bosnu i Hercegovinu i da bi voljela da građani BiH nikad ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima.

Na svečanoj akademiji u Ministarstvu odbrane Hrvatske, Grabar-Kitarović je rekla da je akcija "Oluja" bila prekretnica koja je označila "dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj" i da su poslije nje uslijedile operacije u BiH u kojima su "hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i spriječile nove Srebrenice", prenosi Hina.

"Upravo je "Oluja" spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima", kazala je predsjednica Hrvatske na manifestaciji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice operacije "Oluja".

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević rekao je da je godišnjica "Oluje" dan kada Hrvatska slavi "najveću pobjedu hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu" i dan kada se sjeća "hrvatskih branitelja koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote".

"Ogromna žrtva plaćena je za našu slobodu i vjerujem da će i ovogodišnja proslava "Oluje" biti svečana i dostojanstvena", kazao je Krstičević.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније