Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

16. 10. 2019. 07:41 >> 09:42
8

RANO JUTROS

Hapšenja na sjeveru Kosova zbog ubistva Ivanovića

Specijalne snage kosovske policije uhapsile su u akciji koja je izvedena rano jutros na sjeveru Mitrovice dvije osobe, a u toku je potraga za trećom osobom, potvrdio je portparol Policije Kosova Baki Keljani.


Operacija je izvedena po nalogu Specijalnog suda i sumnja se da je jedna osoba bila umiješana u ubistvo Olivera Ivanovića, dok je kod druge osobe pronađeno oružje.

Portparol policije Kosova Baki Keljani rekao je za prištinsku agenciju Telegrafi.com da je uhapšena osoba sa inicijalima R.B, dok je kod druge osobe koja je takođe pritvorena pronađeno oružje.

"Možemo potvrditi da je danas u ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice, kosovska policija sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.), dok se za drugim pripadnikom policije, kosovskim Srbinom nastavlja potraga", kazao je on.

Keljani je rekao da je tokom policijske akcije uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađeno oružje, dok su u drugoj operaciji pronađena i oduzeta još dva komada oružja i municije.

Prema informacijama te agencije u akciji je učestvovalo više od 100 policajaca.

Prištinski mediji navode da je jedan od uhapšenih policajac Rade Basara koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića i uhapšen je pod sumnjom da je prikrivao dokaze.

U toku je potraga za šefom istrage u policiji na sjeveru Kosova Željkom Bojićem, javili su mediji u Prištini.

Đurić: Upad ROSU bio brutalan

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je akciju ROSU na sjeveru Kosova i rekao da su željeli da uhapse šefa operative KPS-a za sjever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Prema njegovim riječima, specijalci ROSU bili su naoružani do zuba i sa dugim cijevima, a cilj je bio kriminalizacija Srba i plan da se optuže za ubistvo Olivera Ivanovića.

Đurić je jutros gostujući na TV Pink rekao i da je upad ROSU bio brutalan.

On je rekao i da je ovo igranje sa mirom i ponovio da će država Srbija zaštiti svoj narod na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније