Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 10. 2013. 12:22 >> 12:29

POSKIDANE TABLE

Vukovar: Ćirilica ostala samo na zgradi policije

Nakon što su juče skinute tri dvojezične table, u Vukovaru je večeras skinuta još jedna, i to sa zgrade Centra za socijalnu zaštitu, javila je agencija Hina.

Sada, od pet ploča koje su do bile postavljene na zgrade institucija u Vukovaru, ostala je samo jedna i to ona na zgradi policije.

Juče popodne, takođe, nepoznati počinioci, koji su pristigli iz drugih krajeva Hrvatske, skinuli su dvojezične ploče sa tri zgrade - sa Zavoda za zapošljavanje, Zavoda za penziono osiguranje i Državnog inspektorata.

Ploče su, kao i proteklih više od mjesec dana čuvala policija, koja nije mogla da ih odbrani, već se jednostavno sklonila u stranu, budući da iz policije nema vijesti o nekim sukobima.

Iz "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara", koji organizuje razne oblike protesta od početka postavljanja dvojezičnih ploča, saopštili su da podržavaju skidanje tabli sa zgrada hrvatskih državnih institucija, ali ističu da njihovi članovi ne stoje iza tog čina.

"Upozoravali smo sve odgovorne u zemlji da je politika neznanja, nerazumijevanja, neosjetljivosti, grubosti i mogli bi reći bahatosti, koju vodi Vlada RH nad Vukovarom, njegovom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, nad braniteljima i stradalima, kao i članovima njihovih porodica, nezakonita, nemoralna, neljudska i samim time neodrživa", kazali su u saopštenju.

Iz Štaba tvrde da su građani iz cijele Hrvatske krajnje frustrirani Vladinom politikom, a Vladu pitaju šta čini i šta namjerava da radi u Vukovaru "mimo volje 75 odsto građana Hrvatske".

"Umjesto što tražite ko su ti koji Vukovar štite od vas i vaše nerazumne politike, radije preispitajte sebe, jer možda još nije kasno", poručili su iz te organizacije.

Prve ploče skinute su nasilno prije više od mjesec dana, u prvom danu protesta protiv njihovog postavljanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније