Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2020. 14:17 >> 14:16
2

SUD U BIH

Sretku Paviću 11 godina za zločin u Prijedoru

Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Sretka Pavića na 11 godina zatvora za ratni zločin nad civilima na području Prijedora i ta presuda je konačna.

 

Pavić je, kao nekadašnji pripadnik Volarske čete Šestog Ljubijskog bataljona Vojske RS (VRS), proglašen krivim za učešće u ubistvima pet civila iz porodice Čaušević u selu Rizvanovići.

Suđenje Paviću obnovljeno je pošto je Apelaciono veće ukinulo prvostepenu presudu kojom je bio proglašen krivim za zločine protiv čovječnosti i osuđen na 13 godina zatvora, javili su sarajevski mediji.

Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je Pavića krivim po drugoj kvalifikaciji - za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Predsjedavajući Vijeća, Dragomir Vukoje, rekao je da je prvostepena presuda ukinuta zbog "manjkavog obrazloženja progona".

On je kazao da Apelaciono vijeće ne spori da je na području Prijedora postojao širok i sistematičan napad na nesrpsko stanovništvo, ali da u Pavićevom slučaju ta kvalifikacija nije dokazana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније