Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 02. 2013. 21:15 >> 21:11

HAŠKI TRIBUNAL

Slobodan prolaz Vučureviću na suđenje Karadžiću

Haški tribunal će omogućiti "slobodan prolaz" za bivšeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića po zahtjevu nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića

U saopštenju iz Tribunala navodi se da se "slobodan prolaz" odnosi na kretanje Vučurevića ka i u Holandiji, a isključivo u svrhe svjedočenja, kao i na njegov povratak u BiH, što znači da svjedok neće biti hapšen, pritvaran, procesuiran niti će njegove lične slobode biti podvrgnute bilo kakvoj drugoj restrikciji, fizičkoj ili pravnoj.

 

Odluka o "slobodnom prolazu" odnosiće se i na period pred odlazak svjedoka iz BiH u Holandiju, tokom prolaska kroz BiH, po dolasku i tokom cijelog boravka u Holandiji, kao i tokom povratka u BiH.

Karadžić je ranije tražio od suda da izda nalog za "slobodan prolaz" za Božidara Vučurevića, bivšeg gradonačelnika Trebinja, kako ne bi bio uhapšen na putu u Hag, gdje bi idućeg mjeseca trebalo da se pojavi kao svjedok odbrane.

Karadžić je nalog zatražio zbog optužnice koja je protiv Vučurevića podignuta u Hrvatskoj, a kao svjedok odbrane, on bi trebalo da se pojavi 25. marta.

Božidar Vučurević je bio član Glavnog odbora SDS-a i predsjednik Kriznog štaba opštine Trebinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније