Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 11. 2013. 21:58 >> 21:58

IVICA DAČIĆ

Nije utvrđena zloupotreba Tijaninog novca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da nije utvrđeno da je sa računa djevojčice Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta osim za njeno liječenje.

"Ispitaćemo sve do kraja i utvrdićemo da li bilo bilo kakvih manipulacija i malverzacija", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.

Na zahtjev tužilaštva, roditelji Tijane Ognjanović danas su dali izjavu u policiji, povodom učestalih medijskih napisa da su i poslije smrti kćerke podizali novac sa njenog računa, koji je prikupljen u humanitarnim akcijama.

Tijana Ognjanović je umrla 15. jula u bolnici u Hjustonu prije operacije srca.

Dačić je rekao da je vjerovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino liječenje i dok je ona bila živa, i u tom smislu pomenuo potrebu da se osnuju fondovi za liječenje oboljele djece.

Premijer Srbije je predstavnike medija i javnost zamolio da prekinu sa svim spekulacijama u tom slučaju jer to, kako je rekao, šteti i porodici Tijane Ognjanović, ali i svoj bolesnoj djeci koja očekuju pomoć.

MUP-u je, prema riječima Dačića, u interesu da se istraži kako je trošen novac sa Tijaninog računa, jer je ta služba bila među najvećim donatorima za njeno liječenje, a 45.000 pripadnika MUP-a je uplatilo novac.

"Šta će dalje biti sa tim novcem to nije pitanje za nas već stvar porodice i za nadležne institucije i organe koje se tim pitanjem bave", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније