Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 11. 2013. 09:25 >> 09:31

LJUBLJANA

Preživjela slovenačka Vlada

Slovenački parlament sinoć je većinom glasova izglasao povjerenje Vladi i istovremeno usvojio Zakon o budžetu za naredne dvije godine.

Zakon sadrži mjere za smanjenje potrošnje, pored ostalog smanjuje izdatke za sufinansiranje opštinskih investicija, otklanja valorizaciju penzija i socijalnih transfera, i određuje obavezu smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru.

Zakon takođe određuje dozvoljeni obim zaduživanja, odnosno da će država u idućoj godini moći da se zaduži 4,9 milijarde eura, a u 2015. 2,7 milijarde eura.

Sa zakonom se do kraja 2015. godine produžava i važnost u julu povećanog porez na dodanu vrijednost.

Parlament je takođe usvojio porez na nepokretnosti, koji će početi da važi od 1. januara iduće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније