Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Nova.rs ]

24. 02. 2022. 13:55 >> 13:56

GRAĐANSKI GEST

Duško Vujošević na čelu liste SDS za beogradske izbore

Košarkaški trener Duško Vujošević potvrdio je da će biti na čelu liste koalicije oko SDS Borisa Tadića za beogradske izbore. On podsjeća da je prvo podržao Tadića, a da su zatim krenuli razgovori.

„Mi smo prijatelji, ali opet ja cijenim i njegovu urbanost i demokratičnost i smatram da je kvalitetan čovjek. Imam u njega povjerenja. Onog momenta kada me je on pozvao da budem to, s jedne strane, jeste čast, a sa druge strane nijesam oduševljen, odmah da vam kažem. Međutim, smatram da ne možemo svi da se smjestimo u neku komfornu poziciju i da svoju savjest smirujemo povremenim ‘hrabrim’ javnim istupima, a da nemamo nikakvu aktivnost“, kaže Vujošević za Nova.rs.

On navodi da je to prije svega njegov građanski gest i da ne ulazi u neko veliko političko angažovanje.

„Ja sam i bolestan i u penziji. Oni i kao takvog smatraju da mogu nešto da im pomognem, što je za mene sigurno čast, ali objektivno to me ograničava. Moja aktivnost ne može da bude velika, ali ne mogu da se zavučem pod kamen“, kaže Vujošević.

On kaže da je ovo njegov građanski gest.

"To neće biti neki veliki ulazak u politiku. Pokušaću, koliko god je moguće, da djelujem da opozicija, bez obzira što su oni vlasnici svojih sujeta, da se stave u funkciju nekog višeg cilja, odnosno smjene vlasti i da to krene od toga da saradnja u opoziciji budu što iskrenija i što kvalitetnija", kaže Vujošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније