Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z.

26. 08. 2022. 07:29 >> 07:33
3

VUČIĆ NAKON RAZGOVORA

"Jasno da oko tablica i većih pitanja ne može doći do kompromisa"

Zvaničnici Sjedinjenih Država i Evropske unije Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak održali su juče drugi sastanak sa Aleksandrom Vučićem, saopštio je predsjednik Srbije.

Eskobar i Lajčak, za sada, se nisu oglašavali u vezi sa susretom. Učinio je to, međutim Vučić na društvenoj mreži instagram, prenosi Glas Amerike.

Rekao je da je sastanak završen nakon ponoći i da su mu, osim Eskobara i Lajčaka, prisustvovali američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil, kao i šef Misije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre.

"Nastavićemo razgovore i vjerujem da ćemo moći u danima koji su pred nama makar za jedan mali dio da postignemo neko kompromisno rješenje. Pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rješenja ne može da dođe uopšte. Naravno, i ovo što se nadam nije ništa sigurno", rekao je Vučić - dodavši da je potrebno mnogo garancija i rada.

"U danima koji su pred nama radićemo i dalje vrijedno da pokušamo da obezbijedimo i sačuvamo mir za naš narod - a da istovremeno osigurammo budućnost za opstanak Srba na Kosovu", poručio je u snimku predsjednik Srbije.

Susretu koji je završen duboko u noć prethodili su razgovori održani u četvrtak popodne.

Prvo su se sastali Lajčak i Vučić - a kasnije im se pridružio Gabrijel Eskobar.

Posle tog sastanka, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, objavio da je ta runda razgovora bila, kako se izrazio teška i duga.

"Cijenimo posvećenost predsjednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje", poručio je Eskobar, objavila je na Tviter nalogu američka ambasada u Beogradu.

Miroslav Lajčak je na istoj društvenoj mreži objavio da je imao, kako je označio, tešku i odgovornu diskusiju sa predsjednikom Srbije.

"Prenio sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primijeniti, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Razgovore nastavljamo kasnije večeras", napisao je Lajčak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније