Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Birn BiH ]

19. 01. 2023. 07:34 >> 07:30
2

SUD BIH

Danas presuda komandiru Vojske RS za zločin u Štrpcima

U Sudu Bosne i Hercegovine za danas je planirano izricanje presude Bobanu Inđiću, komandiru Interventne čete Vojske RS, optuženom za odvođenje 20 civila iz voza u Štrpcima, koji su poslije ubijeni u Višegradu. Njemu je ranije suđeno sa Lukom Dragičevićem i još sedmoricom bivših pripadnika Višegradske brigade VRS-a, ali je postupak protiv njega razdvojen jer je u Srbiji bio osuđen za izazivanje saobraćajne nesreće, piše BIRN BiH. Poslije izdržavanja kazne, suđenje Inđiću u BiH je nastavljeno.

Prvostepenom presudom izrečenom 21. oktobra 2022., Dragičević je oslobođen optužbi, a ostala sedmorica su osuđena na po 13 godina zatvora.

Pred sudom BiH počelo je izvođenje dokaza odbrane Ranka Draškića, optuženog za zločine na području Ilijaša.

Draškić je optužen sa Savom Manojlovićem da su u svojstvu pripadnika Interventnog voda Teritorijalne odbrane srpske opštine Ilijaš, kasnije Ilijaške brigade VRS-a, 5. juna 1992. godine učestvovali u napadu na Lješevo i ubistvima 20 civila, a oko 100 muškaraca, žena i djece odvedeno je u Podlugove. 

U BiH su u toku suđenja za zločine počinjene na području Goražda, Rogatice, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe, Teslića, Zvornika, Bratunca i Orašja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније