Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 02. 2014. 22:02 >> 22:03
2

ŠPANIJA

Uhapšen srpski Pink panter

Borko Ilinčić, pripadnik srpske bande "Pink Panteri", poznate po spektakularnim pljačkama dragulja i skupocjenog nakita širom svijeta, uhapšen je nedaleko od Madrida, saopštila je danas španska policija.

Ilinčić je tražen zbog pljačke 2007. u Dubaiju. Ovaj 35-godišnjak je jedan od pljačkaša koji su tada u trgovačkom centru u Dubaiju ukrali više desetina komada skupocjenog nakita u vrijednosti od tri miliona dolara. Ujedinjeni Arapski Emirati su ga zbog te pljačke osudili na doživotni zatvor, a za njim je bila raspisana međunarodna potjernica. Ilinčić je uhapšen u jednom madridskom predgrađu, a policija je kod njega pronašla pasoš izdat u BiH.

Pripadnika bande "Pink Panter" ima oko 200 i većina je iz država bivše Jugoslavije, a traži ih 20 zemalja.

Procjenjuje se da su od 1999. opljačkali dragulje u vrijednosti od 330 miliona eura. Interpol je formirao posebnu jedinicu "Projekat Pink Panter" za lov na pripadnike bande.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније