Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 02. 2014. 14:29 >> 14:30
1

10. DAN PROTESTA

Sarajlije ponovo na ulicama, nema nereda

Više desetina građana i danas se okupilo ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sa zahtjevima za smjenu zvaničnika na više nivoa vlasti.

Građani sarajeva su danas, kao i prethodnih dana, blokirali saobraćaj u dijelu Titove ulice kod Predsjedništva BiH, a zatim i saobraćaj na raskrsnici kod Higijenskog zavoda, javlja Anadolija.

Neki od građana došli su sa djecom, dok neki na trotoaru preko puta zgrade Predsjedništva BIH piju kafu pored natpisa sa porukom "bez rahatluka".

Desetog dana demonstracija u Sarajevu i drugim gradovima, demonstranti su izašli na ulice i blokirali saobraćaj. Policija nije intervenisala. Demonstranti danas nose i žute trake u znak solidarnosti, uzvikuju "Ostavke" i nose transparente na kojima piše: "U zemlji paradoksa i destrukcija je konstruktivna!".

Lejla Kusturica kazala je za AA da trake označavaju solidarnost.

"Poruka je da smo svi jednaki. Boja je žuta, jer je to boja sunca i jer mi želimo da nam svane", pojasnila je Kusturica.

Kako kaže, demonstranti ne odustaju, veseli su i snažniji nego ikada. Kusturica je pozvala i ostale građane da im se pridruže na mirnim demonstracijama.

"Borimo se svi zajedno, borimo se za život koji zaslužujemo", poručila je ona.



Kemal Idrizović je kazao da su ispred Predsjedništva BiH danas mirni demonstranti koji održavaju demonstracije.

"Prvo da svi shvate da su ovo mirne demonstracije. Mi pokušavamo da sve riješimo, ali na miran način", pojasnio je on.

Hajrudin Osmančević, jedan od današnjih demonstranata, kazao je da narodu uopšte nije bitno ko će vladati.

"Narod samo želi da živi", kazao je Osmančević za AA.

Među demonstrantima su građani različitih starosnih dobi, a demonstracije protiču mirno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније