Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 04. 2014. 19:02 >> 19:01
3

NASTAVLJAJU PREGOVORE

SPS prihvatio prijedlog Vučića

Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije je donijelo je odluku da prihvati prijedlog Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke o učešću u novoj Vladi Srbije.

Predsjedništvo SPS-a ovlastilo je lidera stranke Ivicu Dačića da nastavi razgovore sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o načinu učešća i kadrovskim rješenjima SPS-a u budućoj Vladi Republike Srbije, saopšteno je iz SPS-a.

“Socijalistička partija Srbije smatra da je u najboljem interesu Srbije da se ne propusti prilika za sprovođenje reformi i razvoj Srbije. Bliska istorija Srbije je, na žalost, bila prepuna propuštenih prilika. Osnovni cilj SPS-a je da doprinese stvaranju moderne i razvijene Srbije, koja će postati dio porodice evropskih naroda. To je istorijska odgovornost svake stranke u Srbiji”, poručuje se u saopštenju socijalista. 

Dačić je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da je ta stranka spremna da bude dio parlamentarne većine, o čemu će odluku donijeti stranački organi, a, kako je rekao, on će predložiti da ona bude pozitivna.

"O koalicionim partnerima (Partiji ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenoj Srbiji) nijesmo razgovarali. Bilo je riječi samo da ćemo ući u vladu", rekla je za agenciju Beta potpredsjednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović. 

Koalicioni sporazumi bi trebalo da budu potpisani naredne nedjelje, a nova vlada koja će imati najviše 17 članova, trebalo bi da bude formirana 27. aprila. 

Osim SPS-a, koalicioni partner SNS-u biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati ministarske pozicije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније