Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

индеx.хр, Н1 БиХ/М.Л.Б.

04. 12. 2023. 11:40 >> 11:41

UBISTVO TINEJDžERKE

Makedonski ministar: Otmicu Vanje (14) organizovao njen otac

Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizovao je njen otac, rekao je na konferenciji za medije makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani… Preduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnusnog djela. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski.

“Motiv je koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga”, dodao je ministar.

“Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće“, objasnio je Spasovski.

“Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učiniću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, poručio je on.

Podsjećamo, tinejdžerka Vanja Gorčevska (14) koja je nestala u Skoplju prije nekoliko dana pronađena je mrtva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i nadležno tužilaštvo.

Beživotno tijelo djevojčice pronađeno je u okolini Skoplja, a istovremeno u blizini Velesa je pronađeno i tijelo Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra 2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније