Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Index/N1 ]

03. 02. 2024. 14:37 >> 14:37
Čitaj mi:

Zagreb

Potukli se demonstranti i grupa vjernika na Trgu bana Jelačića

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održala se 15. javna molitva vjerskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina".

Prva subota u mjesecu tradicionalno više ne okuplja samo njih već i demonstrante koji su se ovoga puta s transparentima pojavili ranije nego molitelji i zauzeli dio na kojem oni inače kleče. Nosili su transparente kao što su “Homofobija nije religija” i “Moje tijelo moj izbor”.

Na mjesto gdje muškarci mole, među ostalim za žensko čedno odijevanje i protiv abortusa stigla je i policija. Demonstranti su po podu razbacali krvavu odjeću među kojom su ležali pa su se molitelji pobunili što im policija ne osigurava prostor za klečanje.

Nakon što je molitva završila, na Trgu je došlo do naguravanja i tuče molitelja i demonstranata. Intervenisala je i hitna pomoć zbog muškarca kome je pozlilo, piše Index, prenosi N1 Zagreb.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније