Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ N1 ]

05. 03. 2024. 09:08 >> 09:08
Čitaj mi:

PRAĆEN PA UHAPŠEN

Hrvatska: Nastavnik osumnjičen za pedofiliju, bio aktivan i u crkvi

Županijsko državno tužilaštvo (ŽDO) u Zadru sprovodi istragu nad Zadraninom (50) zbog krivičnih djela zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o krivičnim djelima nad najmanje dvoje djece. Muškarac koji se sumnjiči za ova krivična djela nastavnik je muzičkog u jednoj osnovnoj školi, a nekoliko decenija aktivan je i u crkvenim horovima.

Zadarski ŽDO nije javnosti mogao da da informacije o ovom predmetu, budući da odredbe Zakona o državnom tužilaštvu propisuju da se u radu državnog tužilaštva smatraju tajnima spisi iz nadležnosti državnog tužiova za mlade.

Iz PU zadarske su, međutim, naveli da su zbog sumnje na krivična djela zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta, policijski službenici Službe kriminalističke policije u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske sproveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti od 50 godina, piše Novi List.

“Nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je nadležnom državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava i osumnjičeni je predat u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, osumnjičeni nastavnik uhvaćen je nakon što su nad njim bile sprovedene posebne mjere u sklopu kojih mu je praćena telefonska komunikacija.

Pod mjere je stavljen, prema tim informacijama, na predlog državnog tužilaštva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovom djetetu. Dok je bio pod merama, nastavnik je putem telefona komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice.

Njemu je, prema tim informacijama, uputio nekoliko inkriminišućih poruka. Istražiteljima je to bilo dovoljno da se zatraži njegovo privođenje. Nastavnik je prošlog utorka priveden sudiji istrage koji mu je sutradan na predlog Županijskog državnog tužioca odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke.

Budući da je osumnjičeni muškarac nekoliko decenija angažovan u radu crkvenih horova i drugih aktivnosti povezanih sa Zadarskom nadbiskupijom, iz nadbiskupije kažu da prema informacijama kojima u ovom slučaju raspolaže, sarađuje sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zadru i slijedi njihova uputstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније