Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V.

17. 03. 2024. 13:01 >> 13:02
1

ODLOŽENO SUĐENJE MILOVIĆU

"Zli poručnik” i tajni račun na kome je 48 miliona eura

Suđenje inspektoru Uprave kriminalističke policije Danielu Jovanoviću, njegovoj supruzi, inače radnici BIA Dušici Jovanović i još šest okrivljenih među kojima je i odbjegli crnogorski policajac Ljubo Milović, odloženo je pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog promjene u sastavu sudskog vijeća. Supružnici Jovanović terete se da su radili za Milovića, koji slovi za najbogatijeg policajca u Crnoj Gori.

Milović se nalazi u bjekstvu već duže vrijeme, a u Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarić. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbjednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije. Oni su optuženi da su u Srbiju i Crnu Gori unosili novac stečen kriminalnim putem, prenosi Nova.rs.

I Milović je otkriven zahvaljujući Skaj aplikaciji na kojoj se upisivao pod kodnim imenima "Oficir" i "Zli poručnik", a proteklih mjeseci u javnost su isplivale brojne prepiske u kojima se vidi koliko je duboko upleten u kriminal. Milović je posjedovao nekoliko kriptovanih telefona, prenosi Nova.rs.

On i crnogorski policajac Petar Lazović bili su na vezi sa vođom kavčana Zvicerom, kome su čuvali leđa i odavali službene informacije. Mahom je riječ o istragama protiv škaljaraca i kavčana, ali i dešavanjima u Crnoj Gori i kriminalnom podzemlju.

U više navrata se pisalo i o njegovom bogatstvu, a nerijetko je oslovljavan kao najbogatiji policajac u Crnoj Gori.

Iako se, kada je riječ o imoviskoj karti Milovića, navodilo da kao policajac zarađuje 750 eura, njegova primanja su bila mnogo veća.

Crnogorski mediji su prije otkrili da je on zapravo vlasnik bankovnih računa na kojima se nalazi iznos od 48 miliona eura.

Kako su Vijesti pisale, navodno je Milović svoju imovinu vrijednu milione prepisao na jednu osobu iz kriminalnog miljea. Ipak, nije poznato o kome se radi.

Vrtoglavi uspon karijere

Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbjednosti Nikšić, gdje je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odjeljenje bezbjednosti Kotor, na mjesto samostalnog inspektora za narkotike.

Potom se raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsjek za borbu protiv droge, a ubrzo napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge – Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Milović se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu i njegova lokacija nije poznata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније