Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ R.B. ]

19. 03. 2024. 14:21 >> 14:20

PROŠIRENJE

Varhelji: Srbija treba da otvori novi klaster

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji rekao je da kada se radi o proširenju EU i Srbiji, da na terenu ima napretka i da on mora da bude prepoznat, kao i da bi Srbija trebalo da otvori sljedeći klaster.

On je na konferenciji za medije nakon sjednice Odbora za spoljne poslove na kojoj se razgovaralo o proširenju, rekao da samo kroz takve korake može da se održi nivo motivacije da se krene naprijed.

"Dakle, ako ima napretka, mora biti prepoznat. Zbog toga ostajemo pri svom predlogu da otvorimo sljedeći klaster. Samo kroz ove korake možemo održati nivo motivacije da idemo naprijed. Zato treba ići naprijed i sa Srbijom", rekao je on.

Govoreći o Prištini koja je podnijela zahtjev za članstvo, Varhelji je rekao da posljednji događaji na KiM ne olakšavaju Savjetu da procijeni aplikaciju.

"Mi smo to izrazili mnogo, mnogo puta. Kad god Savjet povjeri Komisiji da da svoje mišljenje o aplikaciji, mi smo spremni da to učinimo. Ali takođe vrlo jasno vidimo da umjesto deeskalacije vidimo da se pojavljuju novi elementi eskalacije”, rekao je Varhelji, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније