Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

22. 03. 2024. 22:44 >> 22:52
2
Čitaj mi:

REPUBLIKA SRPSKA

Dodik najavio da će da smanji plate sudijama i tužiocima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će predložiti smanjenje plata sudijama i tužiocima, kako bi taj novac bio iskoršćen za povećanje plata administrativnim radnicima u pravosudnim institucijama.

Dodik je rekao da će, radi okončanja štrajka zaposlenih u pravosuđu Republike Srpske, koji traje duže od 20 dana, predložiti da sudijama i tužiocima plata bude smanjena 20 odsto i taj novac preusmjeren na zarade administrativnih radnika.

„Šta rade sudije i tužioci, osim što namještaju predmete i presude jedni drugima. Ja ću, kao predsjednik Republike Srpske, lično insistirati da im se smanje plate 20 odsto i da se taj novac prebaci administrativnim radnicima“, kazao je Dodik na konferenciji za novinare.

Naveo je da će, ako bude potrebno, promeniti i zakon radi sprovođenja te odluke, iznoseći niz teških optužbi na račun sudija i tužilaca.

„Kako ih nije stid što godinama nisu riješili pitanje stradanja mladića Davida Dragičevića i agoniju njegove porodice“, naveo je Dodik.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. goidne, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije, na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas u Banjaluci.

Njegovi roditelji su od početka tvrdili da je ubijen i da su u njegovu smrt umiješani visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније