Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J.

24. 03. 2024. 12:52 >> 12:51
3
Čitaj mi:

odala počast palim nato vojnicima

Predsjednica Kosova zahvalila se NATO-u na intervenciji 99. godine

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani danas se, na 25. godišnjicu početka intervencije NATO na teritoriji bivše SRJ, zahvalila zemljama članicama alijanse "što nijesu zatvorile oči na stradanja naroda Kosova u to vrijeme".

Ona je zajedno sa ambasadorima savezničkih zemalja akreditovanih na Kosovu odala počast palim vojnicima NATO tokom sukoba na Kosovu i rekla da vjeruje da će Kosovo vrlo brzo sedjeti u tom vojnom savezu.

"Vječna hvala NATO-u. Vjerujem da će Kosovo vrlo brzo sjesti u NATO pored prijatelja koji su stali uz nas u najtežim trenucima i da će ovaj dug vratiti pomažući drugim zemljama", rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, 24. mart se pretvorio u nepokolebljivo partnerstvo Kosova i demokratskog svijeta u savezu koji traje i danas.

"Želim još jednom, u ime naroda Kosova, da se od srca zahvalim svakom od NATO vojnika koji su rizikovali svoje živote da bi sačuvali naše. Zahvaljujem se svim liderima demokratskih država koji nijesu zatvarali oči pred stradanjem naroda Kosova, već su pritekli da nas spasu, a i danas stoje uz nas dok zajedno radimo na tome da naši građani i prijatelji budu ponosni razvojem demokratije, zaštitom ljudskih prava i jačanjem međunarodnog subjektiviteta Kosova", istakla je ona.

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer napisao je na platformi Iks da se danas pridružio predsjednici Kosova Vjosi Osmani na spomen-obilježju palim NATO vojnicima.

"Sjećamo se i poštujemo hrabre vojnike koji su podnijeli vrhunsku žrtvu", napisao je američki ambasador Džefri Hovenijer, prisjećajući se dvojice američkih vojnika Dejva Gibsa i Kevina Ričeta.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније