Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J.

27. 03. 2024. 20:35 >> 20:35
28

MEĐAK

"Srbija neće izaći iz Savjeta Evrope, to je razlikuje od Bjelorusije"

Predstavnik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak izjavio je danas u Pančevu da smatra da Srbija neće izaći iz Savjeta Evrope jer bi to bilo "kao da puca sebi u desnu i lijevu nogu, i u glavu".

Međak je na tribini "FERKA - kampanja za fer i slobodne izbore" rekao da je članstvo u Savjetu Evrope jedino što razlikuje Srbiju od Bjelorusije i članica nije jedino još Rusija.

Govoreći o putu Srbije prema članstvu u Evropskoj uniji, Međak je rekao da izgleda da "Srbija neće da uđe u EU, ali hoće da ostane na tom putu dovijeka".

Povodom najavljenog prijema Kosova u Savjet Evrope, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao da postoji mogućnost da, ako Kosovo postane član te međunarodne organizacije, Srbija istupi iz nje.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније