Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

28. 03. 2024. 20:05 >> 20:05

ZBOG STUDENTSKE BLOKADE

Filozofski fakultet u Novom Sadu otkazao do daljnjeg nastavu

Filozofski fakultet u Novom Sadu saopštio je danas da je tu ustanovu blokirala grupa mladih ljudi, koja zahtijeva da profesor Dinko Gruhonjić dobije otkaz, među kojima su neki za koje se sumnja da nisu studenti i da se nastava i sve ostale planirane aktivnosti otkazane do daljnjeg.

"Fakultet su napustili nastavnici i studenti kako bi se izbjegla svaka mogućnost incidenta. U zgradi su ostali dekan, dva prodekana, nekoliko profesora i zaposlenih u stručnim službama Fakulteta kako bi, uz portira, osigurali bezbjednost zgrade, imovine i javnih isprava koje se nalaze u zgradi", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je na incijativu dekana pozvana policija čiji su službenici legitimisali sve koji se nalaze u zgradi Fakulteta i obavijestili rukovodstvo ustanove da policija ne može da reaguje i da blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost.

"Filozofski fakultet je blokiran sa zahtjevom čije ostvarenje nije moguće jer se kosi sa pozitivnim zakonskim normama – Zakonom o radu i Zakonom o visokom obrazovanju. Otkaz profesoru univerziteta ne može da se uruči bez niza odluka koje samostalno treba da donesu tijela Fakulteta i Univerziteta. Sada je blokadom insituticije onemogućen rad ovih tijela", stoji u saopštenju.

U Novom Sadu u podne je počela blokada Filozofskog fakulteta koju su najavili studenti koje predvode student prorektor Damjan Vakanjac i predsjednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivana Macak.

Novinar i profesor Dinko Gruhonjić nekoliko nedelja je na udaru pojednih medija i više puta su mu upućene prijetnje smrću zbog montiranog video-snimka njegovog govora na jednom skupu u Dubrovniku prije više od godinu dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније