Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

04. 04. 2024. 11:05 >> 11:04
Čitaj mi:

u briselu

Počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Dijalog Beograda i Prištine, povodom odluke o zabrani upotrebe dinara na Kosovu, počeo je jutros u Briselu bilateralnim sastankom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, javlja reporter N1.

Lajčak je ranije najavio da će se u Briselu ponovo sastati glavni pregovarači dvije strane i izrazio nadu da će se premostiti "preostale razlike".

"Dvije strane će se vratiti u Brisel ove nedjelje i nadam se da će moći da premoste preostale razlike u četvtak", napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Podsjetio je da je prošlog ponedjeljka, 25. marta, primio glavne pregovarače Kosova Besnika Bisljimija i Srbije Petra Petkovića u Briselu gdje su nastavili razgovore o nalaženju "sprovodljivog rješenja za ljude pogođene odlukom Centralne banke Kosova".

"Sve u svemu bio je to koristan sastanak, obje strane su imale šansu da objasne svoje ideje i stavove. Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak", napisao je tada Lajčak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније