Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 08. 2014. 19:31 >> 19:31
5

PREDLOG SANU

Nikolić postao evropski akademik

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ušao je u red patrona Evropske akademije nauka i umjetnosti. Za tu ulogu Nikolića je predložila Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU), koja je i obrazložila svoj predlog pred kolegama iz Evrope.

Nikolić će, naredne četiri godine, obavljati dužnost patrona EANU, koji ima oko 1.500 članova, vrhunskih naučnika i umjetnika, među kojima je i 29 nobelovaca.

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner nedavno je donio povelju, sertifikat predsjedniku Nikoliću da je jednoglasnom odlukom izabran za patrona EANU, međunarodne organizacije, čiji je član i SANU.

''To je veliki kompliment našoj akademskoj zajednici, ali i predsjedniku Srbije, koji će u martu sledeće godine biti promovisan u patrona i držati pristupnu besjedu u sjedištu Akademije u Salcburgu'' saopštila je za ''Kurir'' Jasmina Mitrović Marić, savjetnik Nikolića za visoko školsko obrazovanje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније