Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 11. 2014. 18:16 >> 18:57
9

TEŠKO RANJEN

Beko upucan u sačekuši

Biznismen Milan Beko ranjen je u pucnjavi na Senjaku, saznaje "Blic". Beko je ranjen sa dva metka u stomak i grudi.

On je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar I nalazi se u operacionoj sali, a u pitanju su ozbiljne povrede. Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač na Beka je pucao dok je ulazio u automobil.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku.

Beko je rođen u Herceg Novom. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dvije godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsjednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio poslije bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mljekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro djece.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније