Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 01. 2015. 10:13 >> 10:11
12

GRADONAČELNIK TREBINJA

Vučurević: Poljuljani Dodik zatalasao Sutorinu

Nesporazum oko granice Bosne i Hercegovine i Crne Gore je samo prividna dramatizacija u svrhu dnevno-političkih interesa onih koji se danas zalažu za međunarodnu arbitražu, a bili su u prilici da davno riješe ovo pitanje, tvrdi gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević. On kaže da se problematizovanjem Sutorine pokušavaju politički profitirati i u Republici Srpskoj, u kojoj Vlada više nema apsolutnu moć i direktno „proziva“ premijera RS Milorada Dodika da, sa nekim svojim prijateljima iz bošnjačkog korpusa, proizvodi priču o Sutorini kako bi pokazao da je moćan da to riješi.

„Znači, naručuje priču na bošnjačkoj strani da potegnu priču o Sutorini, a on će se pojaviti kao neko ko je politički moćan, u cilju spašavanja ličnog političkog rejtinga, i neko ko to može riješiti. Zakazuje sjednicu Narodne skupštine RS, gdje on ima većinu i gdje može izglasati da tu nema nikakvih problema", kazao je Vučurević juče, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Trebinjski gradonačelnik, koji je i ranije kazao da Sutorinu smatra dijelom opštine Herceg Novi, smatra da, ako je Dodik bio ozbiljan, i ako ima političku i pravnu moć, koja mu omogućuje da danas može da se pozove na političku arbitražu, onda se postavlja pitanje - šta je čekao osam godina, da li je neodgovoran ili je potpuno neuk?

„Mislim da je i jedno i drugo. Mislim da u tom pravcu treba posmatrati čitavu tu priču. Sa druge strane, mislim da ima potrebu da se dodvori crnogorskom rukovodstvu, obzirom na poljuljani rejting koji više nije adekvatan i prisan posljednih godina, kao što je bio nekada. To sve je neko tumaranje i spašavanje onog što je već izblijedilo u političkoj snazi Milorada Dodika“, kazao je Vučurević za RSE.

On smatra da je pokretanje priče o Sutorini stvar dnevne politike i, kako kaže, onoga što je prisutno već duže vremena u Bosni i Hercegovini - neozbiljnost političkih aktera da nešto, što dovedu do kraja, na kraju ispadne vrlo proizvoljno, da prave neozbiljnom priču koja je vrlo ozbiljna.

„Time stvaraju određeni privid dramatizacije, koja nema nikakve osnovane veze. Mislim da je to jedna dnevno-politička priča, koja, s vremena na vrijeme, nekome zatreba“.

Vučurević naglašava da, od svega što se u toj priči priča, njemu je najviše stalo do dobrih odnosa sa Crnom Gorom, pogotovo sa opštinom Herceg Novi.

„Sa kojom imamo izvanredne odnose, kao i sa opštinom Nikšić. Ako je to pitanje trebalo da se rješava, moglo se rješavati godinama i decenijama još u vrijeme i u okviru bivše Jugoslavije. Mislim da je to danas iznimno i da to služi u dnevno-političke svrhe onih političara koji su nedorasli, i vremenu i situaciji, koja se danas dešava na području Bosne i Hercegovine, pa i šire“.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније