Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 01. 2015. 14:08 >> 14:03

EPIDEMIJA

BiH: Zabrana posjeta zbog malih boginja

Zbog epidemije malih boginja u nekoliko opština u RS-u i oboljenja sličnih gripu, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske preporučio je zabranu posjeta bolesnicima u bolnicama i drugim stacionarnim zdravstvenim ustanovama u tom bh. entitetu.

Preporuka je zasnovana na činjenicama da je u 14 opština proglašena epidemija malih boginja s ukupno 1.982 oboljela, kao i da je prijavljeno 9.008 slučajeva oboljenja sličnih gripu i da su registrovane 27.644 akutne respiratorne infekcije, te da se radi o lako prenosivim bolestima koje se šire kapljičnim putem.

Zabrana ostaje na snazi dok traje epidemija malih boginja i povećano obolijevanje od gripa i drugih akutnih respiratornih bolesti, potvrđeno je iz Inspektorata RS-a.

Za sprovođenje zabrane posjeta odgovorni su direktori zdravstvenih ustanova, dok će nadzor nad sprovođenjem mjera iz ovog rješenja, obavljati republički zdravstveni inspektori.

O prestanku zabrane posjeta odlučiće se na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније