Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 03. 2015. 10:14 >> 10:09
1

PRVA ZVANIČNA POSJETA

Kolinda Grabar Kitarović u posjeti BiH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas stiže u prvu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

 

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske, ona će se prvo sresti s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon čega će uslijediti bilateralni susret delegacija Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine .

Nakon izjava za medije koje su zakazane u 13:00 sati, Grabar-Kitarović će se susresti sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon toga i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ovo će ujedno biti i prva posjeta predsjednice Hrvatske nakon što je izabrana na tu funkciju.

Grabar-Kitarović u našu zemlju dolazi nakon nekoliko oprečnih izjava o političkom uređenju Federacije BiH.

"Hrvatska je vrlo zainteresovana za stabilnost BiH, za njen ulazak u Evropsku uniju i NATO i, naravno, prije i iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost sva tri naroda, dakle uključujući i hrvatski narod", istaknula je Grabar-Kitarović za hrvatske medije.

Najavila je kako će njene posjete BiH biti vrlo česte.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније