Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 04. 2015. 15:32 >> 15:25
2

"STVAR JE OZBILJNA"

Bojić: Šešelj bi umro u Hagu

Zdravstveno stanje lidera radikala Vojislava Šešelja je pogoršano i ukoliko se vrati u Haški tribunal tamo ga čeka sigurna smrt, izjavio je dr Milovan Bojić.

On je, zbog svog neizvjesnog statusa, odbio da prima hemoterapiju, izjavio je dr Bojić.

"Posljednji laboratorijski nalazi ukazuju da su tumor-markeri visoki, a gvožđe nisko. Riječ je o realnom i očekivanom pogoršanju, jer je naš pacijent već trebalo da prima hemoterapiju. On je ovo liječenje odbio jer ne zna svoj status: da li će i kada biti vraćen u Hag, a ne želi da terapiju započne i prekida, kao što mu se već dogodilo u Holandiji", objasnio je Bojić za "Politiku". 

On za najnovije pogoršanje Šešeljevog zdravlja tvrdi "da je realno i da nije riječ o blefiranju, mada Šešelj subjektivno to ne osjeća kao pogoršanje i nastavlja da bude vrlo aktivan". 

"Kunem se u svoju profesionalnu čast: ne blefiramo, stvar je ozbiljna. Gubimo dragocjeno vrijeme, jer ne započinjemo terapiju citostaticima. Istina je da smo hirurški odstranili sve tumore na debelom crijevu, gdje se tumor primarno pojavio, ali on ima metastaze na jetri", navodi Bojić. 

On takođe kaže da je Šešelj u Hagu izgubio 12 kilograma, kao i da ima i nekoliko drugih hroničnih bolesti, koje utiču na njegov sadašnji izgled. 

Dr Bojić kaže da Šešelj ostaje pri stavu da svoju medicinsku dokumentaciju zvanično neće dostaviti Haškom tribunalu. 

"Međutim, jasno je da je medicinska dokumentacija praktično već dostupna javnosti i nadležni u Hagu mogu steći uvid u njegovo zdravstveno stanje i na taj način, jer nam Vojislav Šešelj ne brani da iznosimo ključne stvari o utvrđenom zdravstvenom stanju i liječenju", kaže Bojić. 

On je, takođe, kazao da nije upoznat sa time da li Šešelj koristi neki alternativni vid liječenja, ali dodaje da je do sada prihvatio sve sugestije o liječenju, tj. uzima sve preporučene ljekove i terapiju. 

"Politika" ocjenjuje kao prilično iznenađujuću Bojićevu izjavu da ne zna da li lider radikala primjenjuje neki alternativni način liječenja, što je vrlo uobičajeno za tu vrstu pacijenata. 

Bojić je, međutim, kategoričan: "Stvarno mu ne gledamo u tanjir! Šta ruča i kako se hrani, njegova je stvar. Mi samo apelujemo da počne da prima hemioterapiju, koja će zaustaviti pogoršanje. On je jako ozbiljno bolestan". 

"Neviđeni je apsurd da se traži njegovo vraćanje upravo kada treba da počne liječenje. Ono što ja znam je da ukoliko se vrati u Haški tribunal da neće primati, ne samo hemioterapiju, već i ljekove za ostale bolesti, i time će se staviti tačka na ovaj slučaj, tužna tačka i priča koja neće imati nikakvo opravdanje. To će biti ubistvo s umišljajem. Ne ubijate čovjeka, pustite ga da se liječi", poručio je Bojić. 

"Riječi glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca su šokantne. Pitamo se kako čovjek, koji se bavi istraživanjem i kažnajvanjem zločina, ovako beskrupulozno čini jedan zločin govoreći da je njegovo zdravstveno stanje irelevantno i da neće trpjeti dolaskom u Haški tribunal", reako je Bojić. 

On je apelovao na Haški tribunal i sve nadležne organe da omoguće Šeselju da se liječi, jer, ukoliko se vrati u Hag, "mogućnost za preživljavanje biće nula odsto", a na lidera radikala da počne da prima hemioterapiju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније