Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 04. 2015. 22:04 >> 21:57
3

SUSPENDOVAN KOPILOT

Prosuta kafa vratila Nikolićev avion

U avionu falkon kojim je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić putovao slučajno je aktiviran prekidač za slučaj nužde nakon što je prosuta kafa po kontrolnoj tabli.

Pri poniranju se ugasio i motor broj 3, koji je ponovo upaljen poslije nekoliko minuta, navedeno je u dokumentaciji koju je objavilo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture, prenosi "B92".

U izjavama pilota i kopilota navedeno je da je prosuta mala količina kafe u zoni kvadranta slota usljed turbulencije, a zatim je kopilot počeo salvetom da briše dio posut kafom i tom prilikom slučajno aktivirao prekidač za slučaj nužde. 

Avion je tada počeo da gubi visinu, ali je brzo uspostavljena kontrola nad letjelicom, navode pilot i kopilot u izjavama. 

Zbog ovog događaja kopilot je suspendovan s dužnosti. 

Avion falkon kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić išao u posetu Vatikanu poslat je na dodatnu proveru u bazni servis u Bazel, navodi se u dokumentaciji. 

Istog dana posle povratka, kako se dodaje, avion je pregledan, a za naredni dan je planiran i probni let. Međutim, probni let nije obavljen, jer pumpa za gorivo nije imala odgovarajući pritisak. Tada je, u konsultaciji s Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, odlučeno je da avion bude poslat u Bazel. 

Ministarstvo saopštava da je reč o delu dokumentacije u vezi sa ovim slučajem i da će kompletan izveštaj biti objavljen najverovatnije sutra.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније