Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

15. 05. 2015. 12:18 >> 12:11
1

AUSTRALIJSKI MEDIJI

Kapetan Dragan pred izručenjem Hrvatskoj

Jedan od vođa srpskih paravojnih jedinica u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, mogao bi uskoro da bude izručen Hrvatskoj pošto je australijski Viši sud odbacio njegovu žalbu, piše danas "Austrelijan".

Vasiljković, koji je australijski državljanin i tamo živi pod imenom Daniel Sneden, u Hrvatskoj je optužen za ratne zločine protiv vojnih zarobljenika i civila u Kninu 1992., kao i za učešće u napadu i razaranju nekoliko sela na Baniji 1993. 

Hrvatska je zahtjev za izručenje Australiji uputila još 2006. od kada Vasiljković pokušava to da spriječi.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Australiji, a izručenje sada može da spriječi jedino australijski ministar pravosuđa čija je vlada Vasiljkovića već odlučila da izruči, ali je tada podnijeta žalba Višem sudu.

Početkom ove godine srpski ministar pravde Nikola Selaković uputio je pismo kolegi iz Australije u kojem je tražio da ne dopusti da Dragan Vasiljković bude izručen Hrvatskoj.

U tom dopisu on je naveo da je Srbija spremna da preuzme vođenje krivičnog postupka protiv jednog od vođa srpskih paravojnih formacija u Hrvatskoj, jer strahuje da Vasiljković u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније