Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

27. 09. 2019. 21:46 >> 21:42
4

ODBIJEN ZAHTJEV

Kapetan Dragan ostaje u zatvoru

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu.

Sud je, kako prenosi portal Dnevnik.hr, ocijenio da nijesu ispunjeni uslovi, bez obzira na to što je do sada neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi krivični postupci.

Vasiljković je početkom ovog mjeseca podnio novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi, gdje izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, kao i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina, pa su stečeni formalni uslovi za puštanje na slobodu, navodi hrvatski portal.

Vasiljkoviću kazna ističe 20. marta 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније