Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2015. 12:39 >> 12:33
17

PORUKA SRBIJI

Kosovo uslov svih uslova za EU

Ambasador Njemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je da Njemačka želi da što prije budu otvorena pregovaračka poglavlja Srbije, ali da se mora riješiti pitanje Kosova.

"Iz njemačke perspektive preduslov za otvaranje poglavlja je prvo da se otvori poglavlje 35, koje se odnosi na pitanje Kosova, a za otvaranje tog poglavlja preduslov jeste da se potpuno implementira Briselski sporazum", rekao je Vilhelm za TV Pink.

Ambasador Njemačke je ukazao da "tu još nedostaje osnivanje Zajednice srpskih opština i sada se s naporima vode razgovori na tu temu", a prema njegovim riječima, poslije otvaranja poglavlja 35, mogla bi se se otvoriti i poglavlja 23 i 24. 

"Što se tiče pregovaračkog procesa Srbije, imamo poseban problem da se pitanje Kosova mora isto tako riješiti", rekao je Vilhelm. 

Na pitanje o formulaciji "normalizacija odnosa sa Kosovom", Vilhelm je odgovorio da "normalizacija ne znači priznanje, nego da uspostavite dobrosusjedske odnose". 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније