Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

05. 10. 2018. 19:49 >> 19:28
2

KOCIJANČIČ O KOSOVU

Evropa neće etnički čiste države

Evropska unija se u dijalogu Beograda i Prištine zalaže za rješenje koje nije zasnovano na etnički čistim državama, saopštili su predstavnici visoke komesarke EU Federike Mogerini.

Predstavnici visoke komesarke EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, kako piše prištinska Koha, su rekli, da pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa mora da garantuje održivo rješenje, koje je u skladu sa međunarodnim zakonima.

Portparolka Federike Mogerini, Maja Kocijančič, rekla je tom listu da je EU fokusirana na pronalaženje rješenja sa kojim se slažu obije strane.

Upitana da prokomentariše inicijativu predsjednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija o korekciji granica, ona je kazala da ne želi da komentariše "sadržaj tekućih rasprava", već samo da EU podržava "bilo koje rješenje o kome su se obije strane dogovorile", navodi se u Unmikovom pres klipingu.

"Znate evropsku istoriju. Zasnovana je na prevazilaženju i sprečavanju ideja za etnički čiste države", rekla je Kocijančič.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније