Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Index.hr ]

01. 06. 2015. 08:58 >> 09:51

"NAPRIJED HRVATSKA"

Josipović predsjednik nove partije

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović izabran je za lidera nove stranke "Naprijed Hrvatska - progresivni savez".

 

On je građanima poručio da će njegova partija biti uspješna i da neće biti kratkotrajna poput zvijezde padalice.

Za Josipovićevog zamjenika izabran je nezavisni poslanik u hrvatskom  Saboru Josip Kregar, čime je tek osnovana partija stekla i status parlamentarne stranke.

Oko 400 građana okupilo se u nedjelju na osnivačkoj skupštini u zagrebačkom hotelu Internacional, na kojoj je Josipović poručio da će se boriti za napredak koji će omogućiti novi privredni uzlet Hrvatske, radna mjesta i pristojan život za svakog čovjeka.

Na osnivanju stranke pridružili su mu se prvi potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Ćačić, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, najbliži saradnici, dok iz SDP (Josipovićeve bivše stranke) i HNS nema predstavnika.

"Naša je dužnost da pobijedimo bijedu, naša je dužnost da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na ulici, naša je dužnost da osiguramo mir i red i stabilnost, naša je dužnost da se ljudi ne boje da prođu ulicom, da im ne eksplodira flaša plina, naša dužnost je da se borimo da uistinu svaka osoba bude osoba digniteta, poštovanja i uspjeha", rekao je Josipović na osnivačkoj sednici stranke.

On je dodao da je "vrijeme da se prestane baviti ustašama i partizanima, da se (prestane) pitati ko je gdje bio 1941, 1971. i 1991. Pitajmo se gde ćemo biti 2021", rekao je Josipović.

"Ono što je ključno je promjena odnosa prema investicijama i privredi, ali i odnos rada i kapitala. Danas, posebno u privatnom sektoru, su radnici prilično na vjetrometini, nezaštićeni", objasnio je Josipović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније