Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 07. 2015. 18:25 >> 18:18
8

SUD BIH

Određene mjere zabrane Naseru Oriću

Sud Bosne i Hercegovine odredio je mjere zabrane Naseru Oriću, ratnom komandantu Srebrenice, a nakon zahtjeva Tužilaštva BiH zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, prenose BiH mediji.

Predložene mjere zabrane odnosi se na ograničeno kretanje, kao i zabrana kontakta sa svjedocima, drugim osumnjičenim i sedmično javljanje nadležnom policijskom organu MUP-a, kao i oduzimanje dokumenata i zabrana izdavanja drugih.

Podsjećamo, u ponedjeljak je održano ročište pred sutkinjom za prethodni postupak Suda BiH Željkom Marenić u slučaju Naser Orić, a za kojeg Tužilaštvo BiH tvrdi da postoji osnova sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 8. 6. 1992. i 12. 7. 1992. u mjestu Zalazje opština Srebrenica.

Iako je odbrana tražila da Sud BiH preispita zahtjeve Tužilaštva BiH, ipak je sutkinja Marenić donijela odluku o mjerama zabrane.

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice u petak 26. juna 2015. je izručen BiH iz Švajcarske gdje je uhapšen 10. juna po potjernici Srbije za zločine u selu Zalazje kod Srebrenice.

Određen mu je ekstradicioni pritvor gdje je proveo 14 dana.

Izručenje je tražila Srbija, ali i BiH te je švajcarski sud odlučio u korist BiH.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније