Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2015. 21:05 >> 20:55
6

DODIK

Izetbegović želi šerijatsku državu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović najveći kočničar svih procesa u Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da je bošnjački član Predsjedništva BiH najveći kočničar jer BiH želi da napravi unitarnu i šerijatsku državu.

Dodik je istakao da je on predsjednik Republike Srpske i da je njegova ustavna obaveza da štiti nadležnosti i prava Srpske. 

"U biti svega je sukob i borba protiv unitarizacije koju predstavlja Bakir Izetbegović. Veoma mi je drago ako misli da sam to zaustavio. Da je prošao projekat Bakira Izetbegovića i njegovog oca ovde nikome ne bi bilo dobro, pa ni Bošnjacima", izjavio je Dodik, 

Dodik je podsjetio da je posljednjih pet godina, kada je reč o evropskim integracijama, Republika Srpska prihvatila mehanizam koordinacije i rješenje za presudu "Sejdić - Finci", dok je Izetbegović sve zaustavio jer nije želio da vidi Hrvate ravnopravne. 

"Izetbegović je i neki dan rekao da nastavlja politiku svoga oca, što znači da moramo da budemo oprezni, jer mi ovde ne želimo unitarnu BiH i ne želimo šerijatsku državu. Nas BiH interesuje onoliko koliko je to predviđeno Dejtonom", kaže Dodik i naglašava da Republika Srpska želi da jača svoju autonomiju. 

Predsjednik Srpske je istakao da su to legalni politički ciljevi, kao što je i referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH u kojem nema prijetnji kao u Izetbegovićevim izjavama. Dodik je naglasio da Izetbegović može da govori isključivo u ime bošnjačkog naroda, a ne u ime cijele BiH. 

"Ponesen olakim zagrljajima Beograda, atmosferom i pjesmom o Sarajevu možda sada likuje, ali je on u svakom slučaju politički gubitnik", ocijenio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније