Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 08. 2015. 17:55 >> 17:52

BIH

Potvrđena uslovna kazna direktoru SIPA-e

Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostepenu presudu i osudilo direktora državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zubca uslovno na godinu dana zatvora jer nije uputio policijske snage da zaštite državne institucije tokom prošlogodišnjih nasilnih protesta u Sarajevu.

Uslovna kazna, prema odredbama prvostepene presude, neće biti izvršena ukoliko u roku od dvije godine Zubac ne počini novo krivično djelo.

"Dobili smo presudu Suda BiH i njom je potvrđena prvostepena osuđujuća presuda Goranu Zubcu. Mi smo zadovoljni ovakvih ishodom", rekao je portparol Državnog tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Advokat odbrane Goran Jokić kazao je da će uputiti apelaciju Ustavnom sudu zato što je, kako je kazao sarajevskim medijima, „obrazloženje Suda BiH u ovom predmetu proizvoljno pa je potrebno da neko konačno sjedne i riješi ovaj slučaj”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније