Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 08. 2015. 21:05 >> 21:09
7

GODIŠNJICA "OLUJE"

Održana vojna parada u Zagrebu

Oko tri hiljade vojnika i 300 borbenih vozila učestvovalo je u vojnoj paradi u Zagrebu, kojom je obilježeno 20 godina od operacije "Oluja" i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vojnoj paradi su, kako je prenio HRT, prisustvoale 42 strane delegacije, iako vojnici drugih zemalja, uprkos tome što je Zagreb pozvao partnere iz NATO-a da učestvuju u manifestaciji, nijesu marširali uz hrvatske vojnike.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, u pratnji ministra obrane Anta Kotromanovića i generala zbora Draga Lovrića, obavila je smotru vojne parade. 

 

U koloni, dužoj od četiri kilometra koračali su aktivni vojnici, ratni veterani, dobrovoljci, vozile savremene Patrije, moćne pedeset tonske haubice, tenkovi M-84 i druga motorozovano-menhanizovana oklopna vozila.

 

Kada je nešto iza 18 sati predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović izrekla komandu "Neka mimohod krene!", nebom iznad Zagreba proletjela su tri MiG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a 20 topovskih plotuna ispaljeno je u znak 20. godišnjice Oluje.

 

 

Paradi su prisustvovali i predsjednici Vlade i Sabora, Zoran Milanović i Josip Leko, bivši predsjednici države Stjepan Mesić i Ivo Josipović, generali iz Domovinskog rata, među kojima i general Ante Gotovina.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније