Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 09. 2018. 21:59 >> 21:40
1

U JUTARNJEM

O Svjetskom danu prevencije samoubistava

U emisiji govorimo o:

-Svjetskom danu prevencije samoubistava. Međunarodna asocijacija za prevenciju suicida, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije, obilježava 10. septembar sa ciljem podizanja svijesti javnosti o suicidu kao velikom zdravstvenom problemu koji je moguće preduprijediti.

- Novom servisu – eApoteka koji uvodi Fond za zdravstveno osiguranje.Njegovom realizacijom će građani u svakom trenutku putem interneta moći da provjere da li i u kojoj apoteci, u njihovom mjestu, ima lijek, odnosno terapija koja im je potrebna.

- Reakcijama dijela Nevladinog sektora na sprovodjenje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.Prema mišljenju predstavnika NVO Juventas I Centra za monitoring i istraživanje, Nacrt tog dokumenta bi trebalo što prije da se nadje na dnevnom redu sjednice Skupštine Crne Gore, jer je javna rasprava o tom aktu završena u decembru.

- Jubileju Centra za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.Ustanova na Kakarickoj gori obilježava 10 godina postojanja i rada.Tim povodom,direktor Centra Aleksandar Radinović biće naš gost.

- U redovnoj kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” koju realizujemo u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, govorimo o Javnom pozivu za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka koji se realizuje kroz IPARD like 2.U pitanju je projekat namijenjen preradi.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Miloš Kusovac-savjetnik u Direktoratu za ruralni razvoj.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o Projektu “Karbonski otisak“, Medjunarodnom danu fizioterapeuta, Resursnom centru u Podgorici,i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinar Nemanja Pavićević će informisati o infrastrukturnim radoima na putu Podgorica-Zeta.Dežurna ekipa će nam otkriti i kako protiče Festival Internacionalnog Alternativnog teatra FIAT 2018 i šta je od programa predvidjeno u danima koji slijede.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljilja Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније