Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

04. 11. 2018. 22:57 >> 22:37
1

TEMA JUTARNJEG

Zašto kasne radovi na toplani u Pljevljima

Tema Jutra: Zasto kasne radovi na izgradnji gradske toplane u Pljevljima? Radovi neće početi prije naredne godine jer Opština mora da doradi glavni projekat, kako bi se nastavila njegova realizaciju.

Doradu projekta tražilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma kojem su lokalne vlasti podnijele zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Projekat za izgradnju gradske toplane u Pljevljima urađen je prošle godine, a ove je na snagu stupio novi Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata.

U nastavku govorimo o:

-Mjesecu borbe protiv kancera prostate. U kalendaru zdravlja, novembar je u svijetu posvećen borbi protiv te bolesti. Na globalnom nivou organizuju se brojne akcije kako bi se povećala svijest muškaraca o potrebi očuvanja zdravlja i važnosti preventivnih pregleda. Svaka tri minuta u svijetu jedan muškarac dobije dijagnozu raka prostate, a na svakih 13 minuta od iste bolesti jedan muškarac premine. Riječ je o jednom od najsmrtonosnijih tumora, a njegovi uzroci nisu poznati.Prije 15 godina nastao je pokret „Movember“ i to kombinacijom riječi „November“ i brkovi (na engleskom „mustache“). 

- Mogućnosti zapošljavanja u Alijansi. Crnogorski državljani mogu se prijaviti za rad u NATO-u, ali, prije toga, moraju ispuniti rigorozne uslove. Rad u najmoćnijoj svjetskoj organizaciji omogućen je Crnogorcima i to od onog trenutka kada je Crna Gora postala članica NATO. To je nedavno potvrdila Monika Hankijevič Klopotek, šefica Odsjeka NATO za zapošljavanje.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Proizvodnji i preradi mesa u Crnoj Gori.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Gojko Babović iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Radovan Bijelić iz Nikšića.U pitanju je mladi proizvodjač koji je dobio podršku od resornog Ministarstva za unapredjenje rada mesne industrije “Bijelić“.

-Sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, koja je održana u prostorijama Privredne komore  Crne Gore. Sjednica Odbora je bila posvećena analizi kvantitativnih i kvalitativnih efekata ljetnje sezone 2018. i realizaciji zaključaka Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, kao i aktivnostima na pripremi i promociji zimske sezone 2018/2019.

Najavljujemo:
- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o debaterima iz Herceg Novog, horu iz Bijelog Polja,barskom umjetniku Muharemu Muratoviću i mnoge druge.
- U emisiji ćemo emitovati i intervju sa ovogodišnjim pobjednikom podgoričkog maratona.
- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Andjela Ralević će informisati o hidrološkoj suši.Septembar i oktobar su bili u znaku visokih temperatura sto je doprinijelo da se gotovo isprazne pojedina korita rijeka. Podsjetimo, krajem prošle godine gotovo su presušila nikšićka vještačka jezera - Slano i Krupac, posijle višemjesečne velike suše, a sličan problem je zadesio i Biogradsko jezero.Dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar, a biće riječi i Pozivu za obuku studenata o preduzetništvu.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike i sadržaje : Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Naslovi sa portala www.rtcg.me, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
E-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније