Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 01. 2019. 21:47 >> 21:18

TEMA JUTARNJEG

O isplati depozita deponentima IBM

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Javnom pozivu za dobrovoljno služenje vojnog roka koje Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisuje sredinom januara. U dugoročnom planu razvoja odbrane za period do 2025. godine navodi se da dobrovoljno služenje vojnog roka predstavlja jedan od modela osposobljavanja za službu u Vojsci.Podsjetimo, Ministarstvo odbrane je u petak raspisalo javni oglas za prijem 51 lica u svojstvu vojnika po ugovoru na određeno vrijeme od 12 mjeseci. Javni oglas će biti otvoren 15 dana.

- Tema Jutra: Isplata garantovanih depozita deponentima Invest banke Montenegro u stečaju. Kako je na osnovu rešenja Centralne banke Crne Gore u Invest Montenegro banci, koja je u vlasništvu Duška Kneževića nastupio zaštićeni stečaj, potraživanja deponenata koji depozit imaju u toj banci prešla su u nadležnost Fonda za zaštitu depozita.Gost Jutra biće direktor Fonda za zaštitu depozita,Predrag Marković.

- Kućnom zatvoru. Na dan 27. decembar 2018. godine, 137 lica je završilo sa izvršenjem kazne zatvora u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.Trenutno se na izvršavanju kazne zatvora u prostorij ama u kojima osuđeni stanuje nalazi 44 lica, navode iz Ministarstva pravde.Kako ističu, rezultati izvršenja ove alternativne krivične sankcije, pokazuju da se ovaj vid kazne dobro pokazao u praksi.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Zaštiti povrća od niskih temperatura.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Branka Nikolić iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Zakonu o životnom partnerstvu osoba istog pola za koji LGBT zajednica očekuje da će biti usvojen na prvom ovogodišnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore.Usvajanjem pomenutog zakona omogućilo bi da LGBTIQ osobe dobiju osnovna ljudska prava koja dvoje ljudi, koji dijele život, moraju da imaju. To su prava na zdravstveno osiguranje, socijalno osiguranje, nasljeđivanje i ostala prava koja olakšavaju život ljudima, koji žive u zajednici, porucuju iz NVO Kvir Montenegro.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o specijalitetima sa Njeguša, beranskom selu Crni vrh,etnologiji Crne Gore, najstarijem berberinu iz Nikšića i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Nataša Vukajlović će se uputiti ka sjeveru zemlje.Informisaće o situaciji na našim putevima prolazeći kroz kanjon Platije,a prva opština koju će posjetiti je Kolašin.Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i turističke organizacije tog grada, naša dežurna ekipa će posjetiti i Opštinu Mojkovac.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније