Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

02. 02. 2019. 22:07 >> 21:35

U JUTARNJEM

O mogućnostima koje se otvaraju sa stipendijama

Temu Jutra posvetićemo obrazovanju, usavršavanju i mnogobrojnim mogućnostima koje se otvaraju našim ljudima u inostranstvu posredstvom stipendija.

 

O svom iskustvu za naš program govoriće Milica Marković iz Nikšića, koja trenutno stažira u kineskoj kompaniji CRBC, u Pekingu, koja u Crnoj Gori gradi autoput.

Radi u marketingu, u sektoru za Evropu i trenutno prati tri projekta koja se realizuju na Balkanu. Milica je završila Muzičku akademiju na Cetinju, kineski jezik počela je da uči iz radoznalosti, a usavršavanje je provela na Centralnom konzervatorijumu u Kini odakle je i krenula njena priča u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Kada vitalni organi plivaju u masnoći, kada je indeks tjelesne mase (BMI),odnosno odnos površine i mase tijela viši od 40 kg/m2, ako pacijent uz to ima i povišen krvni pritisak i masnoću u krvi, šećernu bolest, pati od steriliteta - vrijeme je za operaciju protiv gojaznosti, kaže prof.dr Miroslav Ilić, upravnik Klinike za grudnu hirurgiju U Sremskoj Kamenici, koji će u našem programu govoriti o ovom operativnom zahvatu koji je dostupan i u Crnoj Gori.

Govorićemo i o tome kako se kategorizuje maslinovo ulje i najaviti besplatan kurs za maslinare koji će se održati u laboratoriji Zavoda za suptropske kulture u Baru. Cilj kursa je da se obuče ljudi, koje će formirati Panel tim, u skladu sa zakonom, što je neophodno kako bi se stvorili uslovi za sprovođenje standarda u maslinarstvu. O ovoj temi razgovaraćemo sa samostalnom savjetnicom iz Ministarstva poljoprivrede mr Dubravkom Radulović.

U nedjelju 3. februara u 18.05h na 1. programu TVCG emitujemo 100. emisiju “Montenegro All in One”, koja promoviše turističke potencijale naše zemlje. Gošćja Jutra biće višestruko nagrađivana autorka emisije Svetlana Popović Vujotić.

Najavljujemo 2. serijal “Dojč kafea” koji je podržan na javnom konkursu i realizuje se u koprodukciji RTCG i Natenane production-a. Ugostićemo porducenta i glumca Dušana Kovačevića i muzičara Eda Abdovića koji će u našem programu premijerno predstaviti pjesmu iz serije “Čežnja” i spot koji je urađen za nju.

Nataša Vukajlović , pored servisnih informacija, uživo sa terena :

-izvještava iz Urgentnog centra;
-iz podgoričkog Sklonišu za izgubljene i napuštene kućne ljubimce, informiše nas o akciji “Udomi, ne kupuj” kojom ukazujemo na važnost odgovornog vlasništva;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Nepal, na hindu festival svjetlosti.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće mesne kuglice sa čvarcima.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније