Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

05. 05. 2020. 17:59 >> 17:54
1

JUTARNJI PROGRAM

Gost Jutra ministar rada Kemal Purišić

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o epidemiološkoj situaciji u zemlji i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka. Gost u Jutarnjem programu je i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, koji će pojasniti kako je država od pojave pandemije, reagovala po pitanju zaštite zaposlenih u Crnoj Gori.

Kakva je situacija u Švajcarskoj i na koji način se sistem javnog zdravstva u Bazelu bori protiv korona virusa, čućemo od Džane Pašalić, doktorke biohemijskih nauka koja je zaposlena u farmaceutskom gigantu, kompaniji "Hoffmann-La Roche".

Od kada je epidemija koronavirusa počela, ono sa čim se susrećemo jeste i globalni trend koji često zovu "infodemija", odnosno poplava informacija koje nijesu uvijek pravovremene i tačne. Koliko se talas dezinformacija nametnuo kao izazov današnjice i zašto nauka mora dobiti bitku protiv COVID-19, otkriva Vojislav Pejović, doktor neurobiologije iz Čikaga.

Tema Jutra: Pandemija koronavirusa otežala je izvođenje radova na izgradnji autoputa Bar-Boljare, koji se odvijaju smanjenim intenzitetom. Da li će kasniti planirani završetak radova, pitamo direktora poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Gorana Vujovića.

Govorimo o porastu stope nezaposlenosti zbog posljedica izazvanih epidemijom. Kako je država reagovala po pitanju zaštite zaposlenih od pojave pandemije u Crnoj Gori i na koji se način nastoje sačuvati radna mjesta i postojeći ljudski resursi, za Jutro govori ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Do kraja ove godine Crna Gora će dobiti studiju o strategiji uvođenja 5G tehnologije. Tim povodom ćemo ugostiti Borisa Jevrića iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Druzićemo se i sa muzičarem Oliverom Katićem.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija, Nataša Vukajlović će informisati o:

- Proslavi Đurđevdana u izbjegličkom kampu na Vrelima Ribničkim.

- Novim uslovima rada fitnes centara.

- Radu Muzeja i galerija Podgorica, u skladu sa novim odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.


Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније